ورم صورت بعد از ایمپلنت دندان ازجمله عوارض شایع و طبیعی پس از ایمپلنت دندان بشمار رود که بسیاری از بیماران شاهد آن خواهند بود. التهاب و ورم یکی از پاسخ های طبیعی بدن به محرک های مختلف است که به طور عمومی به صورت باد کردگی ظاهر میشود. این واکنش معمولاً نشان دهنده فعالیت سیستم ایمنی در پاسخ به تهدید های ممکن است و در اغلب موارد بهبود وضعیت بدن را نشان میدهد. ورم صورت بعد از جراحی ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که پزشکان برای جلوگیری از آن و پیشگیری از عفونت دندان بعد از ایمپلنت، استفاده از آنتی بیوتیک ها را پیشنهاد میکنند. در ادامه به بررسی دقیق تر ورم صورت، پیشگیری و راه های بهبود آن خواهیم پرداخت.
آیا بعد از ایمپلنت صورت ورم میکند؟
بله، در برخی موارد پس از انجام عمل ایمپلنت دندان، ممکن است ورم در محل عمل ایمپلنت رخ دهد. این ورم میتواند ناشی از واکنشات التهابی باشد که به جراحی و وارد کردن ایمپلنت در بافتهای فک و دهان بر میگردد. این واکنشات به عنوان پاسخ بدن به جسم خارجی در محل ایمپلنت ایجاد میشوند. ورم معمولاً در محدوده انجام عمل ایمپلنت ایجاد شده و همراه با علائمی مانند درد، قرمزی، حساسیت و تورم است. این وضعیت برای مدت کوتاهی پس از عمل ادامه داشته و به مرور زمان بهبود می یابد.
فهرست مطالب
Toggleعلت ورم بعد از ایمپلنت دندان چیست؟
ورم و التهاب صورت بعد از ایمپلنت دندان میتواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد؛ به عنوان مثال میتواند واکنش التهابی و طبیعی نسبت به جراحی و یا عفونت ایمپلنت باشد. البته سن بیماران نیز تاثیر بسیاری در ورم صورت پس از ایمپلنت دارد؛ افراد مسن بیشتر در معرض ورم پس از ایمپلنت خواهند بود. بطور کلی التهاب صورت پس از ایمپلنت دندان، امری طبیعی خواهد بود اما پیشگیری و درمان آن را نباید فراموش کنید.
واکنش التهابی ایمپلنت
ورم بعد از ایمپلنت دندان ممکن است ناشی از واکنش التهابی باشد که در پاسخ به جراحی ایمپلنت دندان رخ میدهد. بدن به عنوان پاسخ به جسم خارجی، سیستم ایمنی را فعال میکند و به اطراف ایمپلنت مواد التهابی ارسال میکند. این واکنشها ممکن است باعث تورم، قرمزی، درد و حساسیت در محل ایمپلنت شوند.
عفونت ایمپلنت
عفونت ایمپلنت ازجمله اصلی ترین علل ورم صورت بشمار میرود. در عفونت ایمپلنت دندان، باکتری ها به زیر لثه و یا اطراف ایمپلنت نفوذ کرده و سبب ایجاد تورم میشوند. علت بروز باکتری نیز میتواند استفاده از سیگار و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد. در نتیجه شاهد ورم و التهاب صورت خواهیم بود.
تاثیر سن و التهاب پس از ایمپلنت
همانطور که گفته شد، سن مراجعین در ورم صورت پس از ایمپلنت تاثیر گذار است چراکه هر چه سن افراد بیشتر باشد، میزان سفتی پوست نیز کم شده که همین امر تاثیر بسزایی در التهاب و کبودی صورت خواهد داشت.
نقص جراحی ایمپلنت دندان
اگر جراحی ایمپلنت دندان به نحو صحیح انجام نشود یا مشکلاتی در فرآیند بهبود و ترمیم پس از جراحی وجود داشته باشد، میتواند منجر به ورم شود.
بیماری پری ایمپلنت
پری ایمپلنت، همانند عفونت دندان، ازجمله عوارضی است که در برخی افراد پس از انجام جراحی ایمپلنت مشاهده میشود. اما بیماری پری ایمپلنت طبیعی نبوده و علائمی همچون قرمزی و التهاب لثه بروز میدهد. در صورت مشاهده عوارضی مانند پری ایمپلنت لازم است به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
راه های درمان ورم صورت بعد از ایمپلنت دندان
اما در صورت مبتلا به ورم صورت بعد از ایمپلنت، ورم چطور بهبود می یابد؟ روند بهبود ورم ایمپلنت را میتوانید با کمک کمپرس آب یخ تسریع بخشید همچنین عدم مصرف غذاهای سفت و استفاده از خمیر دندان های ضد باکتری میتواند تاثیر بسزایی در بهبود ورم داشته باشد. ازجمله دیگر اقداماتی که میتوانید در بهبود ورم صورت پس از ایمپلنت دندان تاثیر گذار باشد میتوان به شستشو دهان با آب و نمک اشاره کرد.
- استفاده از کمپرس سرد
- استفاده از داروی های ضد التهابی
- استفاده از خمیر دندان های ضد باکتری
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- بالا نگهداشتن سر و استراحت
استفاده از کمپرس سرد و درمان ورم
استفاده از کمپرس آب سرد تاثیر بسزای در بهبود ورم و التهاب صورت بعد از ایمپلنت دندان می گذارد. به همین جهت پیشنهاد میشود تا 72 ساعت بعد از ایمپلنت دندان، از کمپرس آب سرد بصورت غیر مستقیم استفاده کنید.
رعایت بهداشت دهان و دندان
همواره رعایت بهداشت دهان و دندان پس از هر نوع جراحی و درمان دندانی پیشنهاد میشود به همین جهت با رعایت بهداشت دهان و دندان میتوانید از هر گونه عوارضی پس از ایمپلنت دندان پیشگیری نمائید.
بالا نگهداشتن سر و استراحت
بالا نگهداشتن سر در زمان خواب و استراحت میتواند در بهبود التهاب و ورم صورت تاثیر گذار باشد.
استفاده به موقع از آنتی بیوتیک
استفاده از آنتی بیوتیک زیر نظر پزشک جراح ازجمله روش های پیشگیری و درمان تورم صورت میباشد. البته برخی افراد باوجود استفاده به موقع آنتی بیوتیک ها، همچنان در معرض تورم صورت خواهند بود. که امر طبیعی است و جای نگرانی نخواهد بود.
مدت زمان تورم بعد از ایمپلنت
ورم صورت بعد از ایمپلنت دندان چند روز طول میکشد؟ متاسفانه زمان دقیقی را نمیتوان مشخص نمود و در هر فردی متفاوت است، اما بطور کلی از دو الی 10 روز، مدت زمان ورم صورت بوده که بستگی به مراعات فرد و بدن او میتواند متفاوت باشد.
همچنین ورم صورت برای افرادی که همزمان در یک روز دندان کشیدن و جراحی ایمپلنت انجام داده اند طولانی تر خواهد بود. علاوه بر آن برخی افراد که پس از ایمپلنت دندان، دچار عفونت میشوند، مدت زمان بهبود ورم ممکن است طولانی تر باشد. البته همانطور که گفته شد، ورم صورت واکنش طبیعی بدن است اما اگر بیشتر از دو هفته طول بکشد باید حتما به پزشک جراح مراجعه کنید.
پیشگیری از ورم صورت بعد از جراحی ایمپلنت
قبل از هر چیزی به این نکته توجه داشته باشید که علت ورم صورت بعد از ایمپلنت میتواند واکنش طبیعی بدن نسبت به جراحی باشد و ممکن است با رعایت تمام نکات پزشکی همچنان دچار ورم صورت شوید؛ اما رعایت برخی نکات کلیدی میتواند از تورم و التهاب بعد از جراحی ایمپلنت جلوگیری کند. ازجمله نکاتی که میتواند از ورم صورت بعد از ایمپلنت جلوگیری کند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم مصرف سیگار و الکل
- مصرف دارو زیر نظر پزشک جراح
- رعایت نکات پس از جراحی ایمپلنت
- مصرف به موقع آنتی بیوتیک ها
- عدم استفاده از غذاها و خوراکی های سفت
جمع بندی
در نهایت این نکته را فراموش نکنید که استفاده از هر گونه دارو و درمان باید زیر نظر پزشک صورت گیرد. در صورتی که شدت درد و ورم بعد از ایمپلنت دندان بیشتر شود یا علائم دیگری نظیر تب و تغییر رنگ لثه را مشاهده کردید، فوراً به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
با جراحی ایمپلنت دندان در مراکز معتبر و زیر نظر متخصصین کاربلد، میتوانید از عوارض و التهاب صورت پس از ایمپلنت دندان جلوگیری کنید. کلینیک آرامش با سال ها تجربه تخصصی در زمینه ایمپلنت دندان و با تیم متخصص و حرفه ای خود میتواند در تمام مراحل ایمپلنت دندان در کنار شما باشد.