ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشهای جایگزین برای دندانهای کشیده شده و از دست رفته است. در این روش ریشهای مصنوعی در جای خالی ریشه طبیعی دندان کاشته میشود و به همین علت عملکرد ایمپلنت درست شبیه به دندان طبیعی میباشد و فرد میتواند همانند دندانهای طبیعی خود از ایمپلنت استفاده کند. پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک کاشته میشود و تاج دندان را نگه میدارد. این پایه از استخوان فک و سایر دندانهای مجاور حمایت میکند و از تمامی روشهای جایگزین دندانی بهتر و ماندگارتر میباشد.
در این مقاله میخواهیم به معرفی ایمپلنت سوئیسی و انواع آن بپردازیم. ایمپلنتهای سوئیسی انواع مختلفی دارند که بر اساس کیفیت و طول عمر دارای قیمتهای متفاوتی هستند. مهمترین بخش ایمپلنت پایه آن است که کیفیت آن در مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت موثر است. بخش دیگر اباتمنت است که در میان پایه ایمپلنت و تاج دندان قرار میگیرد. این بخش نیز در ماندگاری ایمپلنت و مقاومت تاج دندان موثر میباشد. ایمپلنت دندان به دلیل شباهت ظاهری به دندان طبیعی و عملکرد عالی در کشور ما طرفداران بسیاری پیدا کرده است و لبخندی زیبا به شما هدیه میدهد.
فهرست مطالب
Toggleایمپلنت سوئیسی
کشور سوئیس یکی از برترین کشورهای سازنده ایمپلنت میباشد که در جهان به عنوان یکی از موفقترین شرکتهای فعال در زمینه تولید ایمپلنت شناخته شده است. پایه ایمپلنتهای سوئیسی از جنس آلیاژ تیتانیوم است و ماندگاری و مقاومت بسیار بالایی دارد. آلیاژ تیتانیوم با بدن انسان و محیط زیست سازگار میباشد و هیچ خطری برای انسان ندارد و پس از کاشت پایه ایمپلنت نیز هیچ عارضهای برای فرد به همراه نخواهد داشت.
قیمت ایمپلنت سوئیسی بر اساس نوع ایمپلنت و برند آن متفاوت میباشد. در این بخش انواع و قیمت ایمپلنت دندان را به طور کامل بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ایمپلنت سوئیسی برند اشترومن (Straumann)
شرکت تولید کننده ایمپلنت اشترومن در سال 1954 فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت در زمینه تولید تجهیزات دندانپزشکی، جراحی و محصولات ترمیمی فعالیت دارد. شرکت اشترومن در ساخت ایمپلنتهای خود از بهترین متریال و بروزترین تکنولوژی استفاده مینماید و رمز موفقیت وی نیز همین موضوع میباشد. شرکت اشترومن جزو 5 شرکت برتر جهان است و محصولات خود را به سراسر جهان صادر مینماید.
دلیل موفق بودن عمل کاشت ایمپلنت سوئیسی طراحی منحصر به فرد آن است. طراحی پایه ایمپلنت به صورتی است که متخصص ایمپلنت با تمرکز بیشتری میتواند جراحی را انجام دهد و بر روی ناحیه عمل کنترل بیشتری دارد. این موضوع موجب میشود تا مدت زمان جراحی کوتاه شود و تعداد جلسات مراجعه به دندانپزشکی آرامش نیز کاهش مییابد. هر چه عمل ترمیم زودتر اتفاق بیفتد بیمار عمل راحتتری را تجربه خواهد کرد.
مهمترین ویژگیهای ایمپلنت سوئیسی عبارتند از:
- کیفیت ایمپلنت دندان و قیمت بهترین ایمپلنت سوئیسی موجب شده است که این برند یکی از محبوبترین برندهای مورد استفاده در کشور ایران باشد؛
- طراحی پایه ایمپلنت و ساختار آن موجب میشود تا فرد متقاضی دوره ترمیم و نقاهت کوتاهتری را تجربه کند.
- پایه ایمپلنت نقش ریشه دندان را بازی میکند و از ساختار استخوان فک و لثه حمایت میکند.
- بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته شده است و آزمایشهای مختلفی برای بررسی کیفیت آن انجام شده است. قیمت ایمپلنت دندان بر اساس این فاکتورها تعیین میشوند. میزان موفقیت ایمپلنت سوئیسی 98.9% است و یکی از بهترین ایمپلنتهای ساخت کشور سوئیس محسوب میشود.
- از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده است و ماندگاری بالایی دارد. احتمال شکستن و شل شدن این برند از ایمپلنت بسیار کم است و به همین دلیل قیمت ایمپلنت سوئیسی شرکت اشترومن کمی بیشتر از سایر برندهای این کشور میباشد.
- در ساخت ایمپلنت تمامی اصول بهداشتی رعایت شده است و درصد استریل بودن آن 99.99% میباشد و به همین دلیل میزان عارضه پس از عمل صفر خواهد بود.
انواع ایمپلنت اشترومن (Straumann)
ایمپلنت اشترومن انواع گوناگونی دارد. ایمپلنتهای اشترومن از جمله ایمپلنتهای استاندارد و با کیفیت هستند و دارای پایه تیتانیومی و اوکسولیدی و پستهای سرامیکی مقاوم و محکم هستند. در ایمپلنتهای سوئیسی تیتانیومی اشترومن، TiUnite ایمپلنت به دلیل داشتن سطح فعال موجب میشود تا فرد پس از عمل دوره نقاهت کوتاهی داشته باشد و موفقیت عمل نیز بیشتر خواهد بود. بازه قیمت بهترین ایمپلنت سوئیسی از 6 میلیون تومان تا 14 میلیون تومان بر اساس نوع و مراحل کاشت متغیر میباشد.
انواع ایمپلنت اشترومن عبارتند از:
ایمپلنت تیتانیومی SLA
این ایمپلنت از نظر کیفیت بهترین رتبه را دارد و درصد موفقیت آن 96% میباشد.
ایمپلنت تیتانیومی SLActive
این ایمپلنت به صورتی طراحی و ساخته شده است که برای افرادی که استخوان ضعیفی دارند مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت ایمپلنت دندان با این خصوصیات از ایمپلنتهای کمی بیشتر است اما درصد موفقیت آنها 99.9% میباشد.
ایمپلنت روکسولیدی SLA
ایمپلنتهای روکسولیدی در مقایسه با ایمپلنتهای تیتانیومی مقاومت و استحکام بیشتری دارند و قدرت تحمل پستهای این ایمپلنت برای جویدن بیشتر است.
ایمپلنت روکسولیدی SLActive
این ایمپلنت برای افرادی که استخوان باکیفیتی ندارند مورد استفاده قرار میگیرد و عملکرد بهتری دارد. از این نوع ایمپلنت معمولا برای کاشت ایمپلنت فوری استفاده میشود و درصد موفقیت آن 99.9% میباشد.
ایمپلنت روکسولیدی BLX SLActive
این نوع ایمپلنت برای افرادی که عمل کاشت ایمپلنت فوری انجام میدهند کاربرد دارد و دلیل آن این است که مراحل درمان با استفاده از این ایمپلنت به راحتی قابل پیش بینی است. درصد موفقیت این ایمپلنت بسیار بالا است و تمامی افرادی که از این ایمپلنت استفاده کردهاند از عمل خود رضایت کامل داشتند.
ایمپلنتهایی از جنس سرامیک خالص
برخی از افراد ممکن است به دلیل ابتلا به نوعی بیماری خاص نتوانند از ایمپلنت تیتانیومی یا روکسولیدی استفاده کنند، برای این افراد از ایمپلنتهای سرامیکی استفاده میشود که در ساخت آن تنها از سرامیک استفاده شده است و هیچگونه حساسیت یا عارضه برای فرد ایجاد نمیکند. قیمت بهترین ایمپلنت سوئیسی با جنس سرامیکی با سایر انواع ایمپلنت اشترومن متفاوت میباشد.
برای اطلاع از قیمتها با شماره تلفن دندانپزشکی آرامش تماس حاصل فرمائید. https://arameshdental.com/
ایمپلنت سوئیسی SIC
برند اس آی سی یکی از محبوبترین برندهای سازنده ایمپلنت در کشور سوئیس است که در ساخت ایمپلنتهای خود از روشهای نوین استفاده مینماید و به همین دلیل کیفیت بالایی دارد و درصد موفقیت انواع ایمپلنت SIC نیز بالا میباشد. انواع و قیمت ایمپلنت دندان این برند با یکدیگر کمی متفاوت هستند. قیمت ایمپلنت سوئیسی SIC بین 4 تا 6 میلیون تومان میباشد.
انواع ایمپلنت سوئیسی SIC
ایمپلنتهای برند SIC از جنس تیتانیوم هستند و پایه ایمپلنت به صورتی طراحی شده است که به کاهش مدت زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک کمک میکند. بر روی سطح پستهای ایمپلنت سوئیسی SIC ذرات ریز زیرکونیوم وجود دارد که باعث میشود ایمپلنت بهتر با استخوان جوش خورده و دوام بیشتری داشته باشد. قیمت ایمپلنت سوئیسی بر اساس نوع و مراحل کاشت آن متفاوت میباشد. انواع ایمپلنت سوئیسی SIC عبارتند از:
ایمپلنت تیتانیومی SICace
پایه این ایمپلنت به شکل استوانه است و انتهای آن مخروطی شکل طراحی شده است تا عمل کاشت راحتتر انجام شود و اتصال پایه ایمپلنت با استخوان فک بهتر انجام شود. این مدل پایداری و دوام ایمپلنت را بیشتر خواهد کرد.
ایمپلنت تیتانیومی SICmax
این نوع ایمپلنت SIC برای افرادی که استخوان نرم و ضعیف دارند مورد استفاده قرار میگیرد و نوک تیز انتهای ایمپلنت موجب میشود تا پایه محکمتر در داخل استخوان قرار بگیرد. نوک پست این نوع ایمپلنت گرد است و معمولا دندانهای فک بالا کاربرد دارد.
ایمپلنت تیتانیومی SICtapered
از این نوع ایمپلنت بیشتر در عمل کاشت ایمپلنت فوری و زمانی که بافت کافی برای قرار دادن پایه ایمپلنت وجود ندارد استفاده میشود. این نوع ایمپلنت دارای شیارهای تیزی است و آسیب کمتری به تراکم استخوان وارد میکند.
ایمپلنت سوئیسی SPI
ایمپلنتهای تامن مدیکال که با نام SPI معروف است توسط متخصصین ایمپلنت بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و از نظر کیفیت و ماندگاری در سطح بالایی قرار دارد. معروفترین نوع ایمپلنت SPI که بر اساس استانداردهای جهانی ساخته شده است ایمپلنت SPI نوک تیز است از جنس تیتانیوم میباشد. سر این نوع ایمپلنت به شکل شمع است و بدنه آن باریکتر از قسمت بالای آن است. شیارهایی بر روی این ایمپلنت وجود دارد که موجب میشود در استخوان محکم شود. نوک ایمپلنت هیچ سوراخی ندارد و به صورت پیچی در داخل استخوان قرار داده میشود. قیمت این نوع ایمپلنت چیزی حدود 6 میلیون تا 8 میلیون میباشد.
ایمپلنت سوئیسی IHDE
ایمپلنت آیده معمولا برای کاشت ایمپلنت فوری مورد استفاده قرار میگیرد و احتمال موفقیت آن 99.9% میباشد. این نوع ایمپلنت خیلی زود با استخوان جوش میخورد و پس از 72 ساعت تاج دائمی دندان بر روی پایه ایمپلنت قرار داده میشود. قیمت ایمپلنت دندان در روش کاشت فوری به دلیل نوع عمل کمی بیشتر میباشد. بازه قیمت این ایمپلنت سوئیسی بین 4 میلیون تومان تا 7 میلیون تومان است.
انواع ایمپلنت IHDE
ایمپلنتهای برند IHDE دارای طراحی پیشرفتهای هستند و درصد موفقیت عمل کاشت ایمپلنت را بالا میبرند. بسیاری از افرادی که با استفاده از این ایمپلنت عمل کاشت انجام دادهاند بسیار راضی بودند و هیچ عوارضی را تجربه نکردند. انواع ایمپلنت IHDE عبارتند از:
ایمپلنت Allfit ATI
این نوع ایمپلنت به شکل شش گوش است و در داخل استخوان محکم میشود. سر این ایمپلنت صاف است و شیاری به شکل V بر روی آن وجود دارد. این ایمپلنت برای کاشت در سطح بافت استخوان مناسب میباشد.
ایمپلنت Allfit ATI E
این ایمپلنت در سطح استخوان کاشت میشود و بدنه ایمپلنت صاف است. سر ایمپلنت پهن است و شایرهایی به شکل V بر روی آن وجود دارد. نوک ایمپلنت هیچ شیاری ندارد و تخت است. جنس این نوع ایمپلنت از تیتانیوم است و با استفاده از پیچ گوشتی در داخل استخوان قرار میگیرد.
ایمپلنت سوئیسی CAMLOG
این ایمپلنت سوئیسی در کشور ایران با نام بیودنتال شناخته میشود و یکی از پرفروشترین ایمپلنتهای کشور سوئیس محسوب میشود. این ایمپلنت مراحل کاشت سادهای دارد و برای انواع استخوان قابل استفاده است. ایمپلنت بیودنتال از جنس زیرکونیوم است و به صورتی طراحی شده است که خیلی زود با استخوان فک جوش میخورد. برخی از انواع ایمپلنتهای بیودنتال دارای پایه تیتانیوم هستند. انواع و قیمت ایمپلنت دندان بر اساس جنس پایه و کیفیت آن دسته بندی میشوند. بر روی پایه این نوع ایمپلنت چند شیار وجود دارد که موجب میشود اتصال میان استخوان فک و ایمپلنت محکمتر باشد.
مزایای استفاده از ایمپلنت سوئیسی
ایمپلنتهای سوئیسی در کشور ایران بسیار پرطرفدار هستند و در سراسر جهان نیز مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین مزیت استفاده از ایمپلنتهای سوئیسی به شرح زیر میباشد:
- کیفیت ساخت ایمپلنت و متریال استفاده شده در تولید آن در رتبه بالایی قرار دارد و به همین دلیل یکی از ماندگارترین ایمپلنتهای جهان محسوب میشود. هر واحد ایمپپلنت به طور متوسط 10 الی 15 سال عمر میکند و اگر مراقبتهای لازم از ایمپلنت انجام شود و به طور منظم برای بررسی وضعیت ایمپلنت به دندانپزشکی آرامش مراجعه شود، عمر ایمپلنت بیشتر از 10 سال خواهد بود.
- شکل ایمپلنتهای سوئیسی به شکل مخروطی هستند و به همین دلیل محکمتر در داخل استخوان قرار میگیرند و آسیب کمتری به بافت استخوان وارد میکنند. به همین دلیل است که دوره ترمیم و نقاهت پس از عمل کاشت کوتاهتر میباشد.
- قیمت ایمپلنت سوئیسی به دلیل تنوع بالای مدلهای آن طیف گستردهای دارد و هر فرد میتواند بسته به شرایط مالی خود از ایمپلنت مناسب استفاده کند و دندانهای از دست رفته خود را با پروتزی دائمی و ثابت جایگزین کند.
- ایمپلنتهای سوئیسی مقاومت بالایی دارند و قدرت تحمل آنها در زمان جویدن همانند دندانهای طبیعی میباشد. با استفاده از این نوع ایمپلنت فرد احساس نخواهد کرد که پروتز مصنوعی در دهان دارد و همانند شرایط عادی میتواند از تمامی گروههای غذایی استفاده نموده و غذا را به خوبی بجود.
- جنس بیشتر برندهای سوئیسی از جنس تیتانیوم است و هیچ مشکلی برای افراد عادی ایجاد نمیکند. مزیت ایمپلنتهای سوئیسی در این است که اگر فردی به دلیل بیماری توان تحمل تیتانیوم را نداشته باشد میتواند از ایمپلنتهای سرامیکی و محکم استفاده کند. سرامیک برای بدن هیچ عارضهای به همراه ندارد. ایمپلنتهای سوئیسی جزو بهترین ایمپلنتهای جهان هستند و برای همه افراد با تراکم استخوانی مختلف ایمپلنت ویژهای طراحی و به بازار عرضه مینمایند.
چند عامل مهم در زمان انتخاب ایمپلنت
برای اینکه عمل کاشت ایمپلنت موفقیت آمیزی داشته باشید بایستی چند عامل مهم را در زمان انتخاب نوع و برند ایمپلنت در نظر داشته باشید. همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم ایمپلنت سوئیسی انواع مختلفی دارد و هر نوع از آنها برای شرایط خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین عواملی که در زمان انتخاب ایمپلنت باید مد نظر قرار دهید عبارتند از:
- برند باید بر اساس کیفیت و تراکم استخوان بیمار انتخاب شود. برای افرادی که استخوانی سالم با تراکم کافی دارند زیاد مهم نیست که از چه برندی استفاده شود اما برای افرادی که بیماری خاصی دارند و یا به دلایل مختلف استخوانی ضعیف با تراکم ناکافی دارند باید از برندهایی استفاده شود که پایه مخصوص برای این استخوانهای حساس طراحی نمودهاند. استفاده از این نوع پایه احتمال موفقیت عمل کاشت ایمپلنت را بالا میبرد.
- اگر فردی قصد داشته باشد بلافاصله پس از کشیدن دندان عمل کاشت ایمپلنت را انجام دهد باید از ایمپلنتهایی استفاده کند که برای ایمپلنت فوری طراحی شدهاند. در جالسات مشاوره دندانپزشکی آرامش این موضوع به دقت برای فرد متقاضی توضیح داده خواهد شد و از بهترین نوع ایمپلنت استفاده میشود. در ایمپلنت فوری تمامی مراحل در یک جلسه انجام میشوند، به همین دلیل ایمپلنت باید این قابلیت را داشته باشد که در مدت زمان کوتاهتری با استخوان جوش خورده و در جای خود محکم شود. اما اگر دندانی سالها قبل کشیده شده باشد شرایط کمی متفاوت خواهد بود و نوع برند مناسب برای کاشت ایمپلنت بر اساس تشخیص متخصص ایمپلنت انتخاب میشود.
- برای افرادی که عمل پیوند استخوان انجام دادهاند و یا جراحی لیفت سینوس داشتهاند حتما باید از ایمپلنت خوب و با کیفیت استفاده شود. معمولا از ایمپلنتهایی استفاده میشود که در زمانی کوتاه و به طور کامل با استخوان فک جوش خورده و در جای خود محکم شود. عمل پیوند استخوان زمانی انجام میشود که استخوان تراکم یا ارتفاع کافی نداشته باشد و برای کاشت پایه ایمپلنت بایستی مقداری استخوان فک در ناحیه کاشت تقویت شود. بهترین کار انجام عمل پیوند استخوان است که با استفاده از بافت مصنوعی یا استخوان طبیعی انجام میشود. پس از اینکه استخوان به طور کامل با استخوان فک جوش خورد، مرحله بعدی یعنی کاشت پایه ایمپلنت انجام خواهد شد.
تمامی ایمپلنتهای سوئیسی از جنسی مرغوب و با کیفیت ساخته شدهاند و ماندگاری بالایی دارند، اما هر ایمپلنت به دلیل نوع طراحی پایه و متریال استفاده شده در ساخت آن با یکدیگر متفاوت هستند و هر یک برای شرایط خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال ایمپلنتی که برای یک فرد با استخوان محکم و متراکم استفاده میشود با ایمپلنتی که برای فردی با استخوان ضعیف استفاده میشود تفاوت دارد.
ایمپلنت دندان چگونه کاشت میشود؟
روش کاشت ایمپلنت دندان معمولی بر خلاف ایمپلنت فوری زمانی انجام میشود که استخوان ناحیه دندان کشیده شده ترمیم یافته است و مدت سه الی شش ماه از کشیده شدن دندان گذشته باشد. در این زمان استخوان به طور کامل پر میشود و لثه نیز با شرایط استخوان هماهنگ میشود. اگر مدت زمان کشیده شدن دندان بیشتر از یک سال باشد مقداری از استخوان فک و لثه تحلیل میرود و استخوان متراکم میشود.
تا وقتی که ریشه در داخل استخوان قرار دارد بافت استخوان همواره تحریک میشود و بافت جدید ساخته میشود اما وقتی که ریشه از داخل استخوان خارج میشود دیگر عاملی وجود ندارد که موجب تولید سلولهای جدید شود و به همین دلیل استخوان عمل خود جذب انجام میدهد و اصطلاحا تحلیل میرود. بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت سه الی 6 ماه پس از کشیده شدن دندان است. در این صورت استخوان هنوز تراکم کافی دارد و میتوان پایه ایمپلنت را بدون نیاز به انجام عمل پیوند استخوان انجام داد.
پیش از اینکه جراحی آغاز شود متخصص ایمپلنت شرایط استخوان و لثه شما را به دقت بررسی میکند و بیماریهای زمینهای و بیماریهای دهان و دندان را بررسی مینماید. در صورت نیاز به درمان مدتی را برای درمان اختصاص میدهد و در صورت نیاز به تقویت استخوان و انجام عمل پیوند استخوان برنامه کاشت ایمپلنت با زمان بندی دقیق انجام میشود.
برای بررسی شرایط دندانها و استخوان عکس رادیولوژی لازم خواهد بود. پس از بررسی شرایط و اطمینان از کافی بودن تراکم استخوان مرحله اول کاشت ایمپلنت، که همان قرار دادن پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک است آغاز میشود. در این مرحله شکافی در داخل استخوان ایجاد میشود و پایه ایمپلنت در داخل آن قرار داده میشود.
عمل کاشت ایمپلنت به دو صورت تک مرحلهای و دو مرحلهای انجام میشود و هر یک از این روشها با توجه به شرایط لثه و استخوان فرد انتخاب میشود. روش یک مرحلهای برای افرادی که مشکلات لثه دارند انجام میشود و پس از این که پایه ایمپلنت در داخل استخوان قرار گرفت لثه در اطراف پایه بخیه زده میشود تا پایه ایمپلنت پس از ترمیم بیرون نباشد. در این روش نیازی به جراحی لثه نیست.
اما در روش دو مرحلهای پس از اینکه پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار داده شد لثه بر روی پایه کشیده میشود و پایه ایمپلنت به طور کامل در زیر لثه قرار میگیرد. این کار برای مراقبت از ایمپلنت انجام میشود و تا زمانی که پایه با استخوان فک جوش بخورد به همین حالت باقی میماند. پس از آن برای قرار دادن اباتمنت لثه مجدد کنار زده میشود و اباتمنت بر روی پایه ایمپلنت قرار میگیرد. این روش نیاز به جراحی لثه دارد و به همین دلیل قیمت ایمپلنت سوئیسی از روش یک مرحلهای ممکن است کمی بیشتر باشد.
تفاوت ایمپلنت سوئیسی و ایمپلنت کرهای
در این بخش دو ایمپلنت سوئیسی و کرهای را از نظر طول عمر، قیمت و در دسترس بودن قطعات آنها بررسی خواهیم کرد.
ایمپلنت کرهای و ایمپلنت سوئیسی هر دو از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند و تولید بهترین و برترین شرکتهای جهان میباشند. مهمترین عامل موثر در طول عمر ایمپلنت نحوه کاشت ایمپلنت و شرایط سلامت دهان و دندان فرد متقاضی میباشد. ایمپلنت چه سوئیسی باشد و چه کرهای اگر توسط متخصص ایمپلنت و مجرب کاشت شود، ماندگاری بالایی خواهد داشت.
قیمت ایمپلنت سوئیسی در مقایسه با قیمت ایمپلنت کرهای کمی بیشتر است و دلیل ان تفاوت طراحی و ساختار ایمپلنت سوئیسی میباشد. علاوه بر آن قطعات ایمپلنت کرهای نیز قیمت کمتری دارند و در صورت نیاز به تعویض ایاتمنت هزینه کمتری صرف خواهد شد. توجه داشته باشید که کیفیت و ماندگاری ایمپلنت مهمترین فاکتور در انتخاب برند ایمپلنت میباشد.