پیوند استخوان

پیوند استخوان برای انجام عمل کاشت ایمپلنت یکی از جراحی‌های جانبی و مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت می‌باشد. حال برای اینکه بدانیم این عمل برای چه افرادی مورد نیاز است و چگونه انجام می‌شود با ما همراه باشید.

پیوند استخوان فک چیست؟

یکی از روش‌های نوین جراحی برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت دندان است. با استفاده از این روش افرادی که به هر دلیل مانند ضربه، شکستگی، عفونت، پوسیدگی یا بیماری دهان و لثه یک یا چند دندان خود را از دست داده باشند می‌توانند به از این جایگزین دندانی استفاده نموده و دندان‌هایی زیبا و مرتب داشته باشند.

ایمپلنت دندان جای دندان از دست رفته را پر می‌کند و پایه آن در داخل استخوان جای می‌گیرد. بنابراین عملکرد ایمپلنت درست شبیه به عملکرد دندان طبیعی است. لازمه انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان وجود استخوان کافی در ناحیه کاشت است. ارتفاع و پهنای استخوان باید به قدری باشد که بتواند از پایه ایمپلنت حمایت نموده و آن را نگه دارد. در صورتی که استخوان تراکم کافی نداشته باشد و یا به طور کلی استخوان کافی در محل کاشت وجود نداشته باشد نیاز است که عمل پیوند استخوان انجام شد تا استخوان کمی تقویت شده و فضای مناسب برای کاشت ایمپلنت فراهم شود.

متخصص ایمپلنت در دندانپزشکی آرامش با معاینه استخوان فک در ناحیه عمل و انجام عکس برداری تشخیص می‌دهد که عمل پیوند استخوان مورد نیاز خواهد بود یا خیر. معمولا در صورتی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان گذشته باشد این عمل انجام می‌شود. اما این مساله به شرایط جسمی فرد و کیفیت استخوان وی نیز بستگی خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت دندانپزشکی آرامش مراجعه کنید. https://arameshdental.com/

چه افرادی باید پیوند استخوان انجام دهند؟

پیش از شروع مراحل کاشت ایمپلنت دندان ابتدا شرایط سلامت دهان و لثه بیمار و همچنین شرایط استخوان فک و تراکم آن با استفاده از معاینات بالینی و عکس برداری مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی که فرد دارای شرایط زیر باشد معمولا عمل پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت الزامی خواهد بود:

  • اگر سال‌های زیادی از کشیده شدن دندان گذشته باشد و مقدار زیادی از استخوان فک تحلیل رفته باشد.
  • در حالتی که فرد به بیماری لثه دچار شده باشد و بخشی از استخوان به دلیل عفونت و بیماری از دست رفته باشد.
  • استخوان به صورت مادر زادی ضعیف باشد و تراکم کافی نداشته باشد.
  • استخوان فک به دلیل ضربه یا تصادف آسیب دیده باشد.

روش‌های انجام پیوند استخوان

در صورتی که بخشی از استخوان به دلیل بیماری یا تحلیل رفتن از بین رفته باشد نیاز است که عمل پیوند استخوان انجام شود. موادی که برای پیوند استخوان استفاده می‌شود به چند دسته تقسیم می‌شود:

  • استخوانی که برای پیوند مورد استفاده قرار می‌گیرد از بافت بدن خود فرد برداشته می‌شود.
  • استخوان مورد استفاده برای پیوند از بانک بافت انسانی موجود می‌باشد.
  • موادی که برای پیوند استخوان استفاده می‌شود از بافت حیوانی مانند استخوان گاو است.
  • از مواد مصنوعی برای انجام پیوند استخوان استفاده می‌شود. این مواد بافتی شبیه به استخوان انسان دارد.

پیوند استخوان برای انجام عمل ایمپلنت دندان به چندین روش مختلف انجام می‌شود. رایج‌ترین روش‌های انجام عمل پیوند استخوان عبارت است از:

  • روش اول: یکی از روش‌های پیوند استخوان زمانی است که دندان تازه کشیده شده است و برای جلوگیری از ایجاد فر رفتگی در دو سمت سوکت عمل پیوند استخوان انجام می‌شود.
  • روش دوم: روش دیگر افزایش ارتفاع و پهنای استخوان فک در ناحیه کاشت دندان است. این روش زمانی کاربرد دارد که فرد سال‌های قبل دندان خود را کشیده و استخوان نازک شده باشد. با انجام عمل پیوند استخوان ناحیه کاشت برای قرار دادن پایه ایمپلنت تقویت می‌شود و ارتفاع و پهنای استخوان افزایش می‌یابد. به این روش در اصطلاح افزایش ریچ نیز گفته می‌شود.
  • روش سوم: روش دیگر، لیفت سینوس نام دارد و برای فک بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا در افرادی که دندان‌های بالای خود را از دست داده‌اند، سینوس به سمت پائین حرکت می‌کند و مانع از قرار دادن پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک می‌شود. در این روش غشای سینوس به طرف بالا کشیده می‌شود تا فضای خالی در بالای استخوان ایجاد شود، سپس فضای خالی با استفاده ار استخوان اضافی پر می‌شود.
  • روش چهارم: زمانی که فرد به دلیل ابتلا به بیماری و عفونت لثه مبتلا شده باشد و بخشی از استخوان از بین رفته باشد، برای کاشت ایمپلنت باید عمل پیوند استخوان انجام شود.

نحوه پیوند زدن استخوان

همانطور که اشاره کردیم ممکن است به دلایل مختلف، متخصص دندانپزشکی آرامش این گونه تشخیص دهد که پیش از انجام عمل کاشت ایمپلنت استخوان فک باید تقویت شود. در این عمل بافت استخوان با استفاده از مواد مختلف تقویت می‌شود تا بستر مناسبی برای کاشت پایه ایمپلنت ایجاد شود. در عمل پیوند استخوان بافت استخوان فک ترمیم می‌شود و بافت جدید بر روی بافت استخوان فک قرار می‌گیرد و از آن حمایت می‌کند.

پیش از جراحی از استخوان فک عکس برداری انجام می‌شود. در این عکس مشخص می‌شود که چه میزان از استخوان تحلیل رفته یا از بین رفته است. سپس با استفاده از مواد بی‌حس کننده ناحیه جراحی بی‌حس می‌شود. سپس با استفاده از ابزار مخصوص بر روی لثه شکافی ایجاد می‌شود تا بتوان به استخوان دسترسی پیدا کرد. ناحیه جراحی ضد عفونی و تمیز می‌شود و سپس بافت استخوانی در ناحیه مورد نظر قرار داده می‌شود. معمولا بر روی استخوان یک غشای مخصوص گذاشته می‌شود تا از استخوان حفاظت کند و سپس لثه بر روی ان بخیه زده می‌شود.

مزایای انجام پیوند استخوان

در دندانپزشکی آرامش هر فردی با انجام عمل پیوند استخوان می‌تواند عمل کاشت ایمپلنت را انجام دهد، حتی افرادی که بخش زیادی از استخوان خود را از دست داده‌اند. با استفاده از این روش استخوان تقویت می‌شود و فضای کافی برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد می‌گردد. در نتیجه حتی اگر استخوان شکسته شده باشد و یا به دلیل عفونت از بین رفته باشد نیز می‌توان آن را ترمیم کرد و عمل ایمپلنت را انجام داد.

این عمل عوارضی برای بیمار به همراه ندارد و معمولا بین 4 الی 6 ماه زمان می‌برد تا بافت جدید با استخوان فک جوش خورده و ناحیه مورد نظر برای کاشت پایه ایمپلنت آماده شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

جدید ترین مطالب

لطفا برای رزرو نوبت شماره تماس خورد را وادنمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود