عمل لیفت سینوس یکی از روشهای جراحی استخوان است که در افرادی انجام میشود که به انجام پیوند استخوان در فک بالا نیاز دارند. در این مقاله میخواهیم بدانیم جراحی سینوس یا لیفت سینوس چه زمان انجام میشود و نحوه انجام آن چگونه است؟ اگر شما نیز قصد دارید ایمپلنت دندان انجام دهید و متخصص ایمپلنت برای شما انجام جراحی سینوس را تجویز نموده است با ما همراه باشید تا درباره این جراحی اطلاعات بیشتری بدست آورید.
فهرست مطالب
Toggleجراحی سینوس یا لیفت سینوس چیست؟
انجام جراحی پیوند استخوان پیش از کاشت عمل ایمپلنت یکی از رایجترین انواع جراحی است که در دندانپزشکی آرامش انجام میشود. اگر ایمپلنت دندان برای فک بالا کاشت شود نیاز است که سینوس و استخوان فک بالا کمی تقویت شوند. زمانی که غشای سینوس به سمت پائین حرکت قرار گرفته باشد و امکان قرار دادن پایه ایمپلنت در داخل استخوان وجود نداشته باشد، ابتدا باید عمل لیفت سینوس انجام شود.
در این عمل غشای سینوس با استفاده از ابزار مخصوص به طرف بالا حرکت داده میشود تا فضای خالی برای انجام پیوند استخوان و تامین استخوان کافی برای کاشت پایه ایمپلنت فراهم شود. به این جراحی، لیفت سینوس یا جراحی سینوس گفته میشود. متخصص ایمپلنت این جراحی را انجام میدهد.
جراحی سینوس برای چه افرادی ضروری است؟
در صورتی که استخوان کافی در فک بالا وجود نداشته باشد تا متخصص ایمپلنت بتواند پایه ایمپلنت را در داخل آن قرار دهد، ابتدا باید جراحی لیفت سینوس انجام دهد. اگر سینوسها خیلی به استخوان فک نزدیک باشد و ارتفاع استخوان فک نیز کم باشد باید عمل پیوند استخوان انجام شود. عمل پیوند استخوان به منظور تامین استخوان کافی برای کاست ایمپلنت انجام میشود و این عمل زمانی امکان پذیر خواهد بود که میان استخوان و سینوسها فاصلهای ایجاد شده باشد تا بتوان آن فاصله را با بافت استخوانی پر کرد.
معمولا افرادی که دندانهای بالای خود را از دست دادهاند و یا به بیماری لثه مبتلا بودهاند و یا به دلیل عدم وجود دندان در فک بالا دچار تحلیل استخوان شدهاند نیاز دارند که عمل لیفت سینوس را انجام دهند. عوامل ذکر شده از مهمترین عوامل از دست رفتن استخوان و کاهش ارتفاع آن است که بایستی با روش پیوند استخوان جبران شود.
جراحی سینوس چگونه انجام میشود؟
زمانی که متخصص ایمپلنت دندانپزشکی آرامش عکسهای استخوان و سینوس را بررسی نمود و مشخص شد که غشای سینوس مانع از انجام عمل کاشت ایمپلنت شده است، عمل جراحی سینوس باید انجام شود. در این بخش مراحل انجام جراحی سینوس را شرح خواهیم داد:
- ابتدا متخصص ایمپلنت دندان بافت لثه را برش میدهد.
- پس از این که استخوان نمایان شد با استفاده از ابزار مخصوص برشی دایرهای شکل بر روی استخوان ایجاد میشود.
- سپس قطعه استخوان برش خورده را به سمت بالا حرکت میدهد و فضای خالی ایجاد شده را با استفاده از پیوند استخوان پر میکند.
- لثه در محل برش خورده بخیه زده میشود و جراحی لثه اتمام مییابد.
برای انجام عمل ایمپلنت بایستی مدت زمانی حدود 5 الی یک سال از زمان لیفت سینوس بگذرد تا بتوان پایه ایمپلنت را در داخل استخوان قرار داد. برای این که پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان ادغام شود باید ناحیه پیوند به خوبی ترمیم شده باشد. متخصص ایمپلنت زمانی عمل کاشت ایمپلنت را انجام میدهد که اطمینان حاصل کند پیوند استخوان به طور کامل انجام شده است و استخوان آماده جراحی میباشد.
پس از جراحی سینوس چه اتفاقی رخ میدهد؟
پس از جراحی سینوس ممکن است تا مدتی در ناحیه جراحی درد خفیفی احساس شود. در برخی از افراد ناحیه جراحی تا چند روز بعد از عمل کمی متورم میشود. از دیگر علائم شایع پس از عمل لیفت سینوس خونریزی از بینی و یا دهان است. مراقبت باشید که از عوامل تحریک کننده دوری کنید تا عطسه نکنید. مراقب باشید در معرض دود و گرد و غبار قرار نگیرید. از اسپری و ادویهها کمتر استفاده کنید. اگر عطسههای مداوم داشته باشید و یا بینی خود را با فشار تمیز کنید ممکن است عمل پیوند استخوان با شکست مواجه شود و موادی که در ناحیه جراحی استفاده شده است از جای خود حرکت کند. در صورتی که بخیهها شل شوند دچار خونریزی خواهید شد و احتمال عفونت لثه بالا میرود.
متخصص ایمپلنت دندانپزشکی آرامش به افرادی که به تازگی عمل جراحی سینوس انجام دادهاند توصیه میکند تا نکات زیر را رعایت کنند:
- از اسپری سالین جهت مرطوب کردن بینی استفاده شود؛
- برای جلوگیری از التهاب و ایجاد احتقان در مجرای بینی از داروهای تجویز شده استفاده شود؛
- در صورت احساس درد در ناحیه جراحی از داروی مسکن استفاده شود؛
- به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت در ناحیه جراحی داروی آنتی بیوتیک در زمان مشخص مصرف شود؛
- چند بار در روز از دهانشویه مخصوص شد میکروبی برای ضد عفونی کردن ناحیه جراحی استفاده شود.
معمولا دندانپزشک به بیمار میگوید که یک هفته الی 10 روز پس از انجام جراحی سینوس برای معاینه نزد وی مراجعه کند. در جلسه معاینه بخیهها کشیده میشود و وضعیت بیمار بررسی میگردد. متخصص ایمپلنت اطمینان حاصل میکند که عمل به خوبی انجام شده است و زمان مراجعه جهت کاشت ایمپلنت را به بیمار میگوید. https://arameshdental.com/
انواع روشهای جراحی سینوس
عمل جراحی سینوس به دو روش جراحی باز و جراحی بسته انجام میشود. در جراحی باز تنها 5 سانتی متر از استخوان برش داده میشود و با استفاده از ابزار مخصوص استخوان به سمت بالا حرکت داده میشود تا پیوند استخوان انجام شود. مزیت این روش جراحی در این است که میتوان عمل کاشت ایمپلنت را همزمان با لیفت سینوس انجام داد.
اما در روش بسته متخصص ایمپلنت تنها به مقداری که برای کاشت ایمپلنت مورد نیاز است در استخوان سوراخی را ایجاد میکند و سپس با استفاده از ابزار مخصوص پودر استخوان را در محل مورد نظر تزریق نموده و عمل خاتمه مییابد. این روش نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد و بایستی حتما توسط فردی متخصص انجام شود. این روش در مقایسه با روش جراحی باز هزینه کمتری دارد اما ریسک بالایی دارد و باید با دقت بیشتری انجام شود. پس از انجام جراحی بایستی برای معاینه و چکاپ ناحیه عمل نزد دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت موفق نبودن عمل اقدامات لازم انجام شود.