آمادگی برای ایمپلنت دندان

ایمپلنت

آمادگی برای ایمپلنت دندان

ایمپلنت ‌های دندانی برای بیمارانی که یک یا چند دندان را از دست داده ‌اند یک روش درمانی فوق‌ العاده است که زندگی آنها را متحول می‌ کند. با استفاده از این روش، بیمار دوباره می ‌تواند با اعتماد به نفس بخندند، غذاهای مورد علاقه خود را بخورد و از تحلیل استخوان فک و تغییر فرم صورت جلوگیری کند. با این حال، آمادگی برای ایمپلنت دندان برای انجام موفق این فرآیند بسیار ضروری است.

این مقاله به آمادگی برای ایمپلنت دندان می‌پردازد تا به شما کمک کند با رعایت نکات مهم برای قبل از ایمپلنت دندان با آمادگی کامل به سراغ این روش درمانی بروید.

مرحله اول آمادگی برای ایمپلنت دندان: مشاوره ابتدایی با دندان پزشک

اگر قصد ایمپلنت یک یا چند دندان را دارید، اولین قدم برای آمادگی برای ایمپلنت دندان، مشاوره و معاینه ابتدایی است. به مطلب دندان‌ پزشک خود مراجعه کنید و از او برای ایمپلنت دندان، نوع آن، تعداد و اقداماتی که لازم است قبل از عمل انجام دهید، مشاوره بگیرید. مشاوره ابتدایی ایمپلنت دندان معمولا شامل موارد زیر است.

بررسی تاریخچه پزشکی و دندان پزشکی

دندان پزشک سلامت کلی شما، از جمله هر گونه بیماری مزمن، داروها و جراحی های قبلی را بررسی می کند تا مطمئن شود که شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستید. اگر دیابت کنترل نشده داشته باشید، باردار باشید و یا عفونت فعال در ناحیه دهان داشته باشید، ممکن است نتوانید ایمپلنت کنید.

علاوه بر تاریخچه کلی سلامت، دندان پزشک درباره تاریخچه دندان پزشکی از جمله درمان های گذشته، مسائل مربوط به سلامت دهان و دندان و مشکلات فعلی پرس و جو می‌کند.

معاینه فیزیکی

دندان پزشک یک معاینه کامل از دهان، لثه ها و دندان ها را برای ارزیابی سلامت دهان انجام می دهد. اگر دچار بیماری های لثه باشید یا مشکل دیگری در ناحیه دهان داشته باشید، لازم است قبل از ایمپلنت این مشکلات را درمان کنید. همچنین اگر در محل ایمپلنت دندان خرابی وجود دارد، لازم است دندان کشیده شود.

آمادگی برای ایمپلنت دندان

تصویربرداری و تست های تشخیصی

به منظور آمادگی برای ایمپلنت دندان، دندان پزشک تعدادی عکس از دهان شما می‌گیرد. عکس اشعه ایکس برای ارزیابی ساختار استخوان و شناسایی مشکلات زمینه ای گرفته می شود. سی تی اسکن هم ممکن است برای ارائه تصاویر سه بعدی دقیق از استخوان فک انجام شده و به تعیین محل دقیق ایمپلنت کمک کند.

این عکس برداری ها مشخص می کند که آیا شما به اقدامات بیشتر مانند پیوند استخوان فک، لیفت سینوس و مواردی از این قبیل نیاز دارید یا خیر. همچنین با عکس برداری، نوع ایمپلنت مناسب و تعداد مراحل آن مشخص می‌ شود.

مشخص کردن گزینه های درمانی

پس از این مراحل، دندان پزشک درباره گزینه های درمانی مناسب شما صحبت کرده و با کمک خودتان، نوع مناسب درمان را مشخص می کند. همچنین نوع بیهوشی و یا بی حسی را نیز تعیین می کند تا بدانید که در روز جراحی چه در پیش دارید.

ممکن است نیاز به استفاده از ایمپلنت ‌های تکی باشد یا پزشک برای بریج یا قوس کامل دندان برنامه ریزی کند. هر کدام از این درمان ها، برنامه ریزی و آمادگی خاصی دارد که دندان پزشک آن را برای شما توضیح می‌دهد و هزینه‌ ها را نیز مشخص می کند.

مرحله دوم آمادگی برای ایمپلنت دندان: تامین مالی

از جمله مهمترین آمادگی برای ایمپلنت دندان، مشخص کردن هزینه و برنامه ریزی برای تامین آن است. در همان جلسه ابتدایی مشاوره، دندان پزشک نوع ایمپلنت، تعداد و هزینه نهایی را مشخص می کند. برای آمادگی ایمپلنت دندان لازم است گزینه‌ های پرداخت را مشخص کرده و قبل از روز درمان کارهای لازم را انجام دهید. برای مثال:

  • اگر بیمه یا بیمه تکمیلی شما ایمپلنت را پوشش می‌دهد، برای تامین موقت هزینه و سپس باز پس گیری آن از بیمه برنامه ریزی کنید.
  • اگر بیمه تکمیلی ندارید، ممکن است بخواهید قبل از ایمپلنت، زیر پوشش یک بیمه که تسهیلات خوبی را برای ایمپلنت فراهم می‌کند، قرار بگیرید.
  • در صورتی که پزشک دریافت قسطی را می پذیرد، در باره تعداد قسط‌ها، مبلغ هر کدام و ضمانت مورد نیاز احتمالی (مانند چک) صحبت کنید.

همچنین اگر نیاز به اقدامات دیگر درمانی مانند لیفت سینوس، کشیدن دندان و یا پیوند استخوان فک دارید، لازم است هزینه های آن را نیز در نظر بگیرید.

مرحله سوم: اقدمات درمانی قبل از ایمپلنت دندان

در مورد بیمارانی که نیاز به اقدامات اضافی مانند پیوند استخوان دارند، این مرحله یکی از مراحل مهم آمادگی برای ایمپلنت دندان محسوب می‌شود. در این مرحله، بر اساس شرایط بیمار، یک یا چند عدد از درمان های زیر انجام می شود.

پیوند استخوان فک

پیوند استخوان فک که به عنوان پیوند استخوان نیز شناخته می شود، یک روش جراحی است که برای بازسازی یا تقویت استخوان فک طراحی شده است. این روش زمانی ضروری می شود که استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت های دندانی وجود نداشته باشد. از آنجا که پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می گیرد، وجود مقدار کافی استخوان در محل ایمپلنت ضروری است.

فرآیند پیوند استخوان در یک روز جداگانه و حدود دو تا چهار ماه قبل از ایمپلنت انجام می شود. در طول این عمل، دندان پزشک یا جراح دهان برشی در لثه ایجاد می کند تا استخوان فک نمایان شود. سپس مواد پیوند استخوان را در ناحیه مورد نظر قرار می دهد. سپس بافت لثه را بخیه می زند و از بیمار می خواهد تا چند ماه برای جوش خوردن استخوان پیوند شده، صبر کند.

مشاوره ایمپلنت دندان

لیفت سینوس

برای برخی از افراد، لیفت سینوس آمادگی برای ایمپلنت دندان است که معمولا در همان جلسه پیوند استخوان فک انجام می شود.  لیفت سینوس برای دندان های بالایی است و زمانی انجام می شود که سینوس به دلیل خالی شدن فضای دندان به سمت پایین افتاده و جا را برای ایمپلنت تنگ کرده است. اگر لیفت سینوس انجام نشود، پایه ایمپلنت ممکن است وارد سینوس شده و آن را سوراخ کند.  لیفت سینوس معمولا با پیوند استخوان همراه است؛ زیرا لازم است پس از بالا بردن سینوس، فضای خالی با استخوان پر شود.

در حین لیفت سینوس، جراح یک برش در بافت لثه ایجاد می کند تا استخوان فک نمایان شود. سپس یک سوراخ کوچک در استخوان برای دسترسی به حفره سینوسی ایجاد می کند. غشای سینوس که داخل سینوس را می‌پوشاند، به دقت از استخوان فک جدا می‌شود و فضای ایجاد شده با مواد پیوند پر می گردد. پس از قرار گرفتن مواد پیوند، برش بسته می‌شود و روند بهبودی آغاز می‌شود. روند بهبودی ممکن است چند ماه طول بکشد.

کشیدن دندان

گاهی ممکن است لازم باشد، دندان ‌های خراب کشیده شوند. کشیدن دندان ‌ها قبل از ایمپلنت ضروری است. این اقدام ممکن است در همان روز مشاوره اولیه و یا همان زمان ایمپلنت انجام شود. اگر بیمار علاوه بر کشیدن دندان نیاز به لیفت سینوس و یا پیوند استخوان داشته باشد، می توان کشیدن دندان را نیز در همان روز انجام داد.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت کامل فک بالا و پایین + هزینه 1403

ایمپلنت دندان

مرحله چهارم آمادگی برای ایمپلنت دندان: مشاوره و معاینه نهایی

این مرحله آمادگی برای ایمپلنت دندان، برای بیمارانی لازم است که عمل لیفت سینوس و پیوند را انجام داده ‌اند. این بیماران لازم است دو تا چهار ماه بعد (بسته به نظر پزشک) برای معاینه و عکس برداری مجدد به دندان پزشک مراجعه کنند. در این مرحله آمادگی برای ایمپلنت دندان، پزشک وضعیت استخوان پیوند شده، سینوس لیفت شده و… را بررسی می کند و در صورتی که استخوان به خوبی پیوند شده باشد، قرار ملاقات نهایی را برای روز عمل مشخص می کند.

اگر پیوند به خوبی انجام نشده باشد، ممکن است نیاز به تکرار آن و یا تغییر پروسه درمان باشد.

مرحله پنجم آمادگی برای ایمپلنت دندان: آمادگی در روز قبل

یک روز قبل از روز جراحی لازم است اقدامات زیر انجام گردد تا بیمار بتواند بدون استرس و نگرانی در مطب حاضر گردد.

  • بیمار بعد از عمل نمی تواند رانندگی کند. به همین دلیل هم لازم است از یکی از دوستان و یا خانواده خود بخواهد که در رفت و آمد به مطب به او کمک کنند. همچین گزینه‌ هایی مانند تاکسی‌ های اینترنتی هم مناسب هستند.
  • لازم است بیمار از خوردن یا نوشیدن بعد از نیمه شب خودداری کنید. این شامل آب نیز می‌ شود، زیرا می‌ تواند باعث تهوع در طول عمل شود. با این حال ممکن است پزشک دستور دیگری را برای ناشتایی بدهد. این دستور تا حد زیادی وابسته به داروهایی است که برای بی حسی و یا بی هوشی استفاده می شود.
  • لازم است بیمار همه داروهایی که دندان‌ پزشک تجویز کرده را مطابق برنامه بخورد. این داروها ممکن است شامل آنتی بیوتیک باشد. همچنین ممکن است دندان پزشک از بیمار بخواهد قبل از رفتن به مطب یک مسکن قوی استفاده کند.
  • خستگی سبب اضطراب، ناراحتی و درد بیشتر می شود. به همین دلیل هم لازم است بیمار در روز قبل از ایمپلنت خود را خسته نکرده و به اندازه کافی بخوابد.
  • در مورد بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می‌کنند، ممکن است دندان پزشک از آنها بخواهد که چند روز قبل از حراجی داروهای خود را قطع کنند.

مرحله ششم آمادگی برای ایمپلنت دندان: روز عمل

در روز عمل ایمپلنت لازم است موارد زیر در نظر گرفته شود:

  • ناشتایی مطابق دستور پزشک ادامه یابد. احتمالاً به بیمار گفته می شود که از چند ساعت قبل از عمل چیزی نخورد یا ننوشد.
  • پوشیدن لباس راحت ضروری است. لازم است بیمار از پوشیدن لباس هایی با یقه‌های تنگ یا دکمه ‌هایی که می‌ توانند در طول عمل باعث ناراحتی شوند، خودداری کند. لباس ناراحت و تنگ می تواند استرس هنگام عمل را افزایش داده و سبب ناراحتی بیشتر بیمار شود.
  • تمیز کردن و رعایت بهداشت دندان‌ها ضروری است. لازم است بیمار قبل از مراجعه به مطب پزشک، دندان‌های خود را مطابق معمول مسواک زده و از نخ دندان و دهان‌ شویه استفاده کند.
  • اگر پزشک مسکن تجویز کرده، لازم است بیمار قبل از حرکت به سمت مطب، مسکن را دریافت کند.
  • در صورت وجود آلرژی و حساسیت، لازم است فهرستی از این مشکلات و داروهای مصرفی همراه بیمار باشد.

لیفت سینوس

اهمیت آمادگی برای ایمپلنت دندان

آمادگی برای ایمپلنت دندان به اندازه خود ایمپلنت مهم است. ایمپلنت معمولا یک فرآیند پر هزینه و زمان‌ بر است که در صورت عدم موفقیت می‌تواند برای بیمار نا امید کننده باشد. آمادگی برای ایمپلنت دندان، نقش بسیار مهمی در موفقیت نهایی ایمپلنت دندان دارد.

  • بیماری های لثه و عفونت ها می‌تواند مانع از جوش خوردن ایمپلنت و یا استخوان پیوند شده شود و ایمپلنت را با شکست مواجه کنند.
  • دندان های پوسیده یک مانع برای قرار دادن ایمپلنت هستند.
  • کم بودن استخوان فک می‌تواند مانع از ورود کافی پایه ایمپلنت به استخوان فک شده و سبب شود که که ایمپلنت شل شده و خارج شود.
  • پایین بودن سینوس سبب می‌شود که غشاء سینوس هنگام قراردادن ایمپلنت سوراخ شده و مشکلات مختلفی را برای بیمار ایجاد کند.
  • مصرف داروهای ضد انعقاد قبل از عمل، شانس خونریزی را افزایش می دهد.
  • عدم مصرف آنتی بیوتیک چند روز قبل از ایمپلنت دندان می‌تواند شانس عفونت را مخصوصا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، افزایش دهد.
  • عدم استراحت کافی قبل از عمل، سبب می‌شود جراحی سخت‌ تر و پر درد تر باشد.

همان‌طور که می‌بییند مراقبت های قبل از ایمپلنت دندان  بسیار مهم هستند. با رعایت این نکات می‌توانید شانس موفق بودن عمل ایمپلنت را به حداکثر برسانید.

سخن آخر

آمادگی برای ایمپلنت دندان شامل چندین مرحله است. برخی از بیماران تنها دو تا سه مرحله را پشت سر می‌گذارند درحالیکه بیماران دیگر، لازم است آمادگی بیشتری را برای عمل کسب کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می ‌توانید با مرکز ایمپلنت آرامش تماس بگیرید.

سوالات رایج درباره آمادگی برای ایمپلنت دندان

سوال: اولین قدم برای آماده شدن برای ایمپلنت دندان چیست؟

پاسخ: اولین گام یک معاینه جامع دندانپزشکی، شامل اشعه ایکس و احتمالاً تصویربرداری سه بعدی، برای ارزیابی وضعیت استخوان فک و برنامه ریزی برای کاشت ایمپلنت است.

سوال: چرا ارزیابی سلامت قبل از کاشت ایمپلنت دندان ضروری است؟

پاسخ: تا اطمینان حاصل شود که بیمار دارای بیماری‌هایی که بر بهبود ایمپلنت تأثیر ‌می گذارد، مانند دیابت کنترل نشده یا اختلالات خودایمنی،  نیست.

سوال: هدف از پیوند استخوان قبل از عمل ایمپلنت چیست؟

پاسخ: اگر استخوان فک سالم کافی برای حمایت از ایمپلنت وجود نداشته باشد، ممکن است پیوند استخوان لازم باشد. این عمل به ایجاد یک پایه محکم برای ایمپلنت کمک می کند.

سوال: چه تغییراتی در سبک زندگی ممکن است قبل از کاشت ایمپلنت دندان توصیه شود؟

پاسخ: دندانپزشکان اغلب توصیه می کنند که بیمار سیگار نکشد، بهداشت دهان و دندان را رعایت کند و احتمالاً رژیم غذایی و عادات خود را برای بهبود سلامت کلی و افزایش موفقیت ایمپلنت تنظیم کند.

سوال: چه افرادی نیاز به پیوند استخوان و لیفت سینوس دارند؟

پاسخ: بیمارانی که دارای استخوان فک کافی در ناحیه ایمپلنت نیستند و یا سینوس آنها پایین است (در فک بالا) نیاز به این جراحی ها دارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

جدید ترین مطالب

لطفا برای رزرو نوبت شماره تماس خورد را وادنمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود